Monday, December 20, 2010

PUTAR BELIT ANWAR IBRAHIM

PRU 13.

Pilihan Raya umum ke 13 semakin hampir, tamat tempohnya pada bulan mac 2013, tapi rata sana sini meremalkan PRU 13 sudah hampir, kerana menampakkan petanda-petandanya seolah-olah hampir tiba.

Pehak pembangkang sudah menjelajah keseluruh negara menjual temberangnya, dengan beberapa isu memburukkan kerjaan BN.

Anwar menuduh UMNO dan kerjaan BN sengaja mengantongnya dan rakan-rakannya di Parlimen baru-baru ini kerana BN hendak meminda apa jua akta dalam perlimen dengan mendapat 2/3 mejorati dengan ketiadaan beliau dan rakan yang digantung untuk menghadiri persidangan Parlimen.

Anwar sengaja memutarbelitkan fakta, sedangkan apa yang berlaku diperlimen atas sebab kurang ajarnya mereka pembangkan tidah menghormati Dewan, seperti yang berlaku di sidang Dewan DUN Negeri Perak pada awal tahun. Perangai dan siakap pembangkang dalam Dewan menunjukkan ketidak matangnya mereka, ini lah pilihan penyokong parti mereka.

Anwar menyatakan Wikileaks juga mendedahkan kononnya Dato'Sri Najib ada terlibat dengan pembunuhan Altantuya, tapi tidak disiarkan sengaja disembunyinya kerana beliau PM, ini lah sikap Anwar apabila pendedahan perangai buruknya oleh wikileaks, dia akan mencari helah menarik sama orang lain dalan kesnya untuk menutup meruahnya, sedangkan orang tau apa yang dia lakukannya, inilah yang dikatakan anugrah Tuhan kapadanya.

Dato Nala Karupan rakan baiknya suatu masa dahulu dan kini telah keluar, telah menyatakan Anwar memang buat itu benda, bukan dengan saiful saja banyak lagi yang lain, saya tau lah sebab saya kawan baiknya.

Anwar mendawa ahli PKR yang keluar parti itu adalah mereka yang berkepentingan diri kerana projek yang melibatkan jutaan ringgit,.

Anwar masih tidak mengaku tentang kelemahannya, katakan lah yang pemimpin keluar itu betul, tapi bagaimana pula yang ahli-ahli di peringkat ranting yang dah keluar beribu-ribu orang ini juga berkaitan dengan projek. Tapi bagi mereka yang sudah buta mata buta hati menerima apa saja yang diperkatakan oleh Anwar.

Kepincangan perti PKR kerana parti itu bukan bermatalamat untuk membela rakyat tetapi untuk membela Anwar, terutama untuk ke Putrajaya dan untuk menghapuskan segala tuduhan liwatnya dan perangai buruknya.

Marilah kita sama-sama berfikir dengan ilmu bukan dengan perasaan ikut rasa, ikut hati, apa yang berlaku sudah jelas, DAP sangat bergantung dengar Anwar kerana mereka ada agenda tersembunyi, Hadi Nampak tapi kuasanya tak ada kerana kuasa PAS di tangan Nik Aziz apa kata Nik Aziz Pas terpaksa ikut.

Nik Aziz terhutang budi dengan Anwar kerana Anwar membantu kewangan dalam pilihan Raya lalu, sedangkan Nik Aziz tau keburukan Anwar, dah termakan budi maka tergadai maruahnya.

Orang Melayu mesti bersatu dalam apa jua bagi menentukan masa depan Agama bang dan negara.

No comments:

Post a Comment