Tuesday, March 16, 2010

PAS PARTI PENIPU. sambungan 7

Pemerintahang Pas di Kelantan dan Terangganu.

Apa ertinya "Membangun Bersama Islam" kalau jenayah makin bertambah.
Jenayah Di Kota Bharu Paling Tinggi.
Utusan Melaysia 17 Januari 2000.)

Tetapi ternyata setelah Pas berkuasa mereka lansung tidak mengambil apa-apa langkah yang sesuai untuk mempertingkatkan ketingian moral dan agama dikalangan rakyat. Kelantan umpamanya, di awal pemerentahan Pas terkenal dengan pangilan serambi Mekah.

Tetapi sekarang keadaan sudah berubah, ada setangah-setengah pehak menyatakan Kelantan sebagai serambi Golok' dengan patong buddha yang bertambah tinggi, menakala gejala sosial yang semakin berleluasa.

Pas akui sumbang mahram,
Rogol, meningkat di Kelantan.
( Berita Harian 11 September 2001)
Tidak ada ertinya pemerentahan Islam yang dilaung
laungkan oleh Pas kalau jenayah seperti ini
makin menjadi-jadi.

Bagi orang luar yang datang ke Kelantan dan Terangganu tidak akan merasai apa-apa kekurangan apabila melihat bangunan-bangunan yang tersergam indah disesetengah kawasan, lebih-lebih lagi apabila melihat ayat-ayat suci Al-Quran dan zikir-zikir Allah di paparkan di pasar-pasar, ditepi-tepi jalan dan lain-lain tempat.

Namun demikian, sebenarnya bagunan yang tersergam indah itu adalah hasil peningalan Kerjaan Barisan Nasional yang memerentah sebelum ini, manakala ayat suci Al-Quran dan zikir-zikir Allah yang dipaparkan dimerata tempat walau pun baik tetapi bermotif politik.

Sebagaimana juga Dato Nik Aziz menasihatkan pelajar-pelajar memakai jubah adalah tidak lebih sebagai lambang untuk memperlihatkan kononya pemerentahan Islam Pas di negeri itu melebihi pemerentahan Islam di negeri-negeri lain

Nik Aziz nasihat Pelajar pakai jubah
( Utusan Malaysia 4 julai 2003 )

2 comments:

 1. Jenayah Di Kota Bharu Paling Tinggi.
  Utusan Melaysia 17 Januari 2000.

  Berita Harian 11 September 2001
  Tidak ada ertinya pemerentahan Islam yang dilaung-laungkan oleh Pas kalau jenayah seperti ini makin menjadi-jadi.

  Nik Aziz nasihat Pelajar pakai jubah
  Utusan Malaysia 4 julai 2003

  Salam Wak Seratah, fakta dan perangkaan baru tak ada ker?

  balik2 tahun 2000-2003, kan sekarang dah tahun 2010.

  Kerja pemerintah menasihat dan mendidik rakyat kearah kebaikan...bukan maksiat

  kerja membenteras jenayah bukankan dibawah kuasa pihak polis?

  Anekmen hudud dan kisas dah diluluskan DUN kelantan tapi bila PAS nak laksananya kenapa kerajaan pusat dan pihak polis tak bagi kejesama?

  ReplyDelete
 2. Hamdan saya membawa fakta dari sejarah Pas di tubuhkan lagi, Hudud politik bukan hudud yang sebenarnya, Nik Aziz tau semua itu, tapi demi politik rakyat tertipu, pemimpin Pas semua tau itu muslihat politik.meningkat ketingian moral masyarakat itu lebih penting, tetapi Pas tidak ada useha kearah itu kerana sibuk berpolitik.

  ReplyDelete