Thursday, January 17, 2013

ISU KALIMAH ALLAH


Kemalut Antara Pemimpin Pas Dan Ulama Dalam Pas.


Baru-baru ini pada 14.1.2013 pemimpin Pas Nik Aziz  telah membuat kenyatan menyatakan bahawa orang bukan Islam tidak boleh mengunakan nama Allah dalam agama lain khasnya Kristian,  rupanya Nik Aziz baru tau yang Allah ada  tiga dalam agama Kristian.

Sebelum ini Nik Aziz dan Haji Hadi Awang menyatakan tidak ada masalah untuk agama lain mengunakan nama Allah dalam agama mereka, setelah isu ini di lemperkan oleh Setuauseha Agong DAP Lim Guan Eng dalam ucapannya sempena hari Krismis baru-baru ini.

Oleh kerana Pas terdesak untuk mendapat undi bangsa lain dalam pilihan raya ke 13 nanti terpaksa menghalalkan  pekara yang diharamkan oleh  Islam, sedangkan isu ini sebelum ini telah diperkatakan oleh rakyat negara ini khasnya orang melayu, dan Majlis Syura dalam masyuaratnya yang dipengerusikan oleh Harun Din telah memberi kenyatan Kufur sekiranya orang Islam  bersetuju membenarkan agama lain mengunakan nama Allah dalam agama mereka.

PAS SANGUP GADAI AGAMA.

Pemimpin Pas membelakangi Majlis Syura dalam isu ini demi kepentingan politik sangup mengadai agama, sahingga  sangup dikecam oleh ahli Pas sendiri dan orang melayu amnya, tapi isu ini terhenti bergigitu saja malah Nik Aziz terus memberi pandangan banyak yang bertentangan.

BANYAK PEKARA PAS TUNDUK KAPADA DAP.

Selangor.

Isu YB Datuk Dr. Hasan Ali merampas minuman keras yang dijual di  kedai 24 jam  7 eleven  di Sah Alam dimana kawasan penempatan mejoriti Melayu, dan yang banyak mendiami kawasan tersebut terdiri dari  pelajar pusat pengagian tinggi UiTM Shah Alam.

Akhirnya kerjaan negeri mengarahkan supaya memulangkan balik barang yang dirampas, YB Dr.Hasan Ali hendak membenteras gajala sosial selaku Pengerusi yang bertanggungjawab Hal Ehwal Agama di napikan haknya,  pekara yang palin menakutkan beliau  menghalang pehak Gereja cuba memurtadkan umat islam di negeri Selangor, akhirnya Dr.Hassan Ali di pecat dari PAS.

Negeri Kedah.

YAB Menteri Besar Kedah tahun  sudah membuat keputusan dalam mesyuarat Esco negeri bahawa bagi menghormati bulan mulia Ramadan, semua pusat-pusat hiburan didalan negeri Kedah akan ditutup sementara akan dibuka semula selepas hari raya, akhirnya apabila Kapal Seng Pengerusi DAP membentah Pas tunduk dengan DAP.

Negeri Serambi Mekah Kelantan.

Apabila keputusan mesyuarat Esco telah memutuskan supaya orang lelaki tidak boleh mengunting rambut wanita dan wanita tidak boleh mengunting rambut lelaki, sudah di enekmenkan, akhirnya termansuh apabila DAP membantah.

Inikah dakwan Pas nak ganti Umno, dalam isu remeh seperti ini pun Pas tak boleh selesaikan, dimana kedudukan Pas dalam Pakatan Pembangkang, kita boleh fikirlah sebenarnya Pas hanyalah digunakan oleh Dap dan Pkr untuk mencapai matalamat mereka Pas dijadikan kuda tungangan, tetap Pemimpin Pas macam tak nampak, sebenarnya terlalu geriah nak ke Putrajaya sahingga sangup diperkuda oleh Dap dan Pkr.

Sedarlah wahai penyokong PAS ajak danbincangkan isu ini agar PAS keluar dari pakatan itu lebih dipandang mulia atau lebih baik penyatuan Melayu dalam Negara ini yang pernah disuarakan oleh Majlis Syura selapas pilihan raya 2008 setelah melihat DAP mengwasi negeri Perak.

BERSATULAH MELAYU  DEMI  AGAMA BANGSA DAN TANAH AIR.

No comments:

Post a Comment