Wednesday, January 2, 2013

NEGARA ISLAM

PAS DAN NEGARA ISLAM

Secara umumnya semua orang melayu tahu dari dulu lagi dari awal penubuhan lagi PAS pada tahun 1951   cita-cita PAS nak menubuhkan Negara Islam, setiap ceramah Pas tak lekang dengan menyebut kalau Pas berkuasa itulah cita-cita Pas akan menjadikan negara ini NEGARA ISLAM.

Sahingga  Haji Hadi mengeluarkan Amanah Hadi pada tahun 1981, mengkafirkan sesama  Islam kerana pemerintah mengekal   perlembagaan penjajah, mengekalkan undang-undang kafir mengekalkan   peraturan jahiliah.

Tapi malangnya  Dalam Dewan Negeri Perak YB Datuk Tajul Rosli bertanyakan kapada MB Perak ketika Pakatan pembangkang memerintah Perak iaitu YB Nizar dari PAS, adakah YAB nak melaksanakan hukum hudud dan pemerintahan cara Islam di Negeri Perak.

Tapi jawapan YAB Niza ketika itu, bila Pas manyatakan nak melaksanakan negara Islam dalam perlembagaan Pas perangan mana yang menyatakannya, berdolak dalih Pas dalam menjelaskan isu ini, tapi dalam ceramah mereka bagitu lantang menipu rakyat.

PAS tak boleh menapikan tentang negara Islam kerana PAS telah mengeluarkan  buku NEGARA ISLAM cetakan pertama  oktober  2003, di cetak oleh  Angkatan Edaran Etn. Sdn Bhd. Lot 6, Jalan Tukang 16/4, seksen 16 Shah Alam.

Tapi apabila gila nak ke Putra Jaya sangup membuang hala tuju PAS  yang di pegang selama ini sahingga pengikut-pengikut dan ahli tegar Pas menkafirkan sesama Islam, Dalam Muktamar PAS telah mengubah menjadi Negara Berkabajikan.

Untuk apa sebenarnya ? untuk nak bersahabat dengan DAP  yang dah terang-terang tak setuju dengan Negara Islam, tunduk kapada DAP, apa sebenarnya yang PAS cari ? matalamat telah menghalalkan cara.

Haji Hadi selaku Persiden PAS semasa convention PAKATAN 2011,  telah berikral mempertahankan perlembagaan persekutuan seperti yang termaktub didalam Buku JINGGA.

HAJI HADI BERDOLAK DALIH, DALAM AMANATNYA PADA 1981 MENUDUK UMNO MENGEKALKAN PERLEMBAGAAN JAHILIAH, TAPI DALAM IKRALNYA 2011 AKAN MEMPERTAHANKAN PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN.

Kalau kita ambil ciri-ciri orang munafiq, salah satunya kalau bercakap dia berbohong, adakah ini boleh dikotagerikan  berbohong ? munafiq seratah tak belajar Agama mendalam.

Pada pandangan Seratah Pas hanyalah tongangan DAP tetapi pengikutnya masih tak nampak kerana dikabuli oleh ceramah-ceramah agama yang sengaja melarikan isu sebenar

KITA FIKIRKANLAH SEMUANYA INI.

No comments:

Post a Comment