Tuesday, June 25, 2013

PEMIMPIN MENIPU PENGIKUTNYA PR


Di luar dewan Parlimen gamat pengikut Anwar ada yang baring diatas jalan raya dan memekit agar Angota Parlimen PR tidak mengankat sumpah, dan melaungkan supaya anggota SPR meletak jawatan, rupanya mereka tertipu oleh pemimpin mereka, 

Apabila semua anggota ahli Dewan Rakyat dari Barisan Nasional yang diketuai oleh YAB Dato Sri Najib dan diikuti oleh Tan Sri Mahyudin dan semuanya selesai, barulah dimulai oleh YB Anwar Ibrahim dan semua PR seramai 89 orang mengankat sumpah.

Apabila semua mereka ( PR ) mengankat sumpah bererti mereka menrima dan mengesahkan keputusan PRU 13 pada 5.5. 2013. sudah tidak ada lagi tuduhan prnipuan oleh SPR.

Kasihan pengikut mereka diperbodohkan, tapi itu pun mereka tak boleh fikir lagi mainan penipuan Anwar, sebenarnya Anwar sudah malu pada percakapannya sebelum pilihanraya lagi, sekiranya PR gagal dia (anwar) menyatakan akan tingalkan politik dan akan ke Amerika menjadi pensyarah, itu cakap untuk membakar semangat pengikutnya supaya kerja kuat kalau mahu dia ( anwar ) kekal memmimpin mereka. 

Sebenarnya Anwar tidak berhajat untuk meniangalkan negara ini walaupun gagal, sebab itulah dia sebelum hari mengundi lagi telah menuduh SPT menipu, kerana dia membenting dirinya kalau kalah SPR lah yeng membuat di kalah.

Sebenarnya dia dah tau dia akan kalah tak dapat untuk mengambil putrajaya, itulah cara Anwar menuduh sebelum berlaku, kalau kalah betullah apa tuduhannya, yang menyebabkan pengikutnya percaya bulat-bulat apa yang diperkata oleh Anwar.

Tengoklah wahai pengikut bodoh PR pemimpin mereka berseronok bersama Najib di dalam dewan makan kamu berpanas dalam jerbu macam nak membunuh diri demi mereka, jadilah jangan jadi bodoh dan diperkuda oleh Anwar demi kepentingannya.

BALIKLAH KEPANGKAL JALAN MARILAH KITA BERSAMA BEMBINA NEGARA KITA YANG TERCINTA DAN BERDAULAT INI  ( HIDUP MELAYU)  


No comments:

Post a Comment