Friday, April 8, 2011

DAP LIDAH BERCABANG

Kematian Pegawai Kastam Di Pejabat SPRM


Sudah 2 orang saksi kapada SPRS mati dengan cara yang sama jatuh dari tingkat atas bangunan pejabat SPRM, adakah ini satu kebetulan atau sebaliknya.

Tuduhan oleh pehak pembangkang menyatakan kematian Teoh Beng Hotk yang jatuh dari bangunan SPRM itu adalah perancangan SPRM sendiri, sahingga mendesak kerjaan menubuhkan Suruhanjaya Di Raja, dan berarak keseluruh negara menyatakan SPRM berlaku kasar dan ganas semasa menjalankan siasatan.

Dua hari sudah satu lagi kes yang hampir sama berlaku terhadap saorang pegawai Kastam yang telah disiasat oleh SPRM atas tuduhan rasuah, telah berlaku pekara yang sama di dapati mati di tepi bangunan SPRM,

Ke esokkan harinya Setiauseha DAP Lim Guan Eng dengan lantang terus mendesak kerjaan supaya menubuhkan satu suruhanjaya Di Raja untuk menyasat kes kematian pegawai kastam tersebut.

Ina lah lidah bercabang DAP terhadap, apabila kes vodio yang di kaitkan dengan Dato Sri Anwar Ibrahim, salah laku sex dengan pelacur cina, desakan orang ramai supaya diadakan suruhanjaya DiRaja berhubung dengan kes ini , dengan lantang DAP menolak supaya tidak diadakan suruhanjaya DiRaja bagi menyasat kes vodio tersebut.

Dimana pendirian DAP terhadap sesuatu isu kalau ada keuntungan kapadanya dia akan mendesak tetapi kalau mendatangakan kerugiannya walaupun ianya perlu untuk kepentingan umum, DAP tetap menolaknya,

Sedangkan ia sangat perlu untuk disiasat secara mendalang sekiranya ia didapati benar pelakun dalam vodio itu adalah Anuar Ibrahim, DAP meresa tergugat sokongan rakyat terhadap pakatan pembangkang, kerana setakat ini DAP masih memerlukan suara Anuar untuk menarik sokongan melayu dan india.

Sebab itulah puak-puak pembangkang ini tak boleh dipercayai keran hanya berkerja untuk kepentingan sendiri sahaja tidah untuk kepentingan rakyat keseluruhannya.sikap lidah bercabang mereka menabur fitnah seluruh negara dalam apa jua isu untuk kepentingan mereka seperti yang sedangberlaku di Kuantan.

PKR sedang memberi penerangan kapada orang ramai pekara yang tidak benar berhubung dengan pembinaan kilang sisa yang mengandungi radio akitr, sedangkan apa yang sebanar yang telah dijelaskan oleh pehak pakar berhubung dengan isu ini bahawa tidak mendatangkan bahaya kerana terlalu sadikit kandungan radio aktif yang terdapat dalam pemosisan tersebut.

PKR sengaja menghasut orang ramai supaya menolak pembinaan kilang tersebut, untuk kepentingannya, sedangkan kilang tersebut akan memgimbil pekerja yang bagitu ramai, tapi PKR sengaja menghasut orang ramai, ini lah lidah becabang.

No comments:

Post a Comment