Thursday, March 3, 2011

SALAM DARI KERDAU

Pilihan Raya Kecik DUN Kerdau.

Semakin hari semakin hangat kedua-dua parti yang bertanding, Pas dengan cara lamanya masih lagi berkempen undi Pas masuk surga, semua pemimpin pusat Pas dan Pkr datang berkempen dalam ceramah mereka, macam biasalah tidak ada satu pun apa yang kerjaan buat betul, semuanya tak betul sedangkan apa yang kerjaan lakukan rakyat sangat memerlukanya.


Hari ini ketua pembangkang akan datang ke kerdau, dalam hebahannya sebelum ini Anwar Ibrahim akan datang berceramah pada 4hb, tapi tukar tarikh pada 3hb, malam ini kerana tak mahu berdepan dengan Ibrahim Ali, kerana Ibrahim tau tembelang Anwar sebab itu Anwar lari, tapi dia tak selamat juga kerana malam ini Anwar Ibrahin akan berdepan dengan Umi Hafilda pula, mampu kah Anwar berdepan dengan Umi malam ini, dan kemunkinan juga Dr. Fairuz akan bersam dengan Umi.

Kalau Anwar betul dan benar kenapa dia takut berdepan dengan Ibrahim Ali, sebab apa yang dia cakapkan itu benda yang tak benar, sentiasa menipu rakyat, dia ceramah semasa saya(anwa) jadi menteri kewanganelama lapan (8) tahun harga minyak tak naik, betul lah masa tu harga minyak baru berapa 15 usd setong lebihkurang RM 45, sekarang berapa, tapi kalau kita selidik apa dia buat semasa jadi TPM dan beberapa buah kementerian yang dia jadi menteri takada apa pun.

Tak ada satu mercu tanda yang boleh dijadikan ukuran semasa Anwar menjadi menteri kabinit dan timbilan perdana menteri TPM, oh ya ada satu, tukarkan nama kementerian Pelajaran kapada kementerian pendidikan, itu saja yang dibuatnya.

Jadi tidak ada satu keistimewaan pun padanya, yang ada kes liwatnya yang mengemparkan dunia, tapi kalau kita baca keputusan hakim semaa membebaskan Anuar ketika itu, dari 3 hakim 1 menolak dan 2 setuju, semasa hakim membacanya keputuannya, katanya liwat memang berlaku, tapi pehak makamah mendapati ada kesilapan teknikal dalam kes ini maka 2 hakim membebakkannya.


Hari ini Anwar berdepan dengan satu lagi kes meliwat Saiful tapi kes ini dah berjalan berapa lama macam-macam helahnya, dah lebih seratus hari, tapi dalam pakatan pembangkang, nak selesai maslah rakyat dalam masa 100 hari, sepatutnta kalau benar Anwr tak bersalah selasaikan dalam masa 100 hari, ini tidak. itulah inilah macam2 helah untuk melepaskan diri.
disitu kita boleh menilai siapa Anwar sebenarnya.

Tetapi yang puak Pas termasuk Nik Aziz yang jadi bodoh tu mengapa, Pas di tubuhka pada 1951 Pkr baru ditubuhkan, mengapa Pkr yang kuasai Pas, sepatutnya Pas yang kuasai pakatan bukan Pkr, tapi Pas bodoh jadi pak turut, sebenarnya Hj Hadi tau tapi tak boleh buat apa-apa kuasa duduk kat Nik Aziz, Nik Aziz di kuasi Anwar, Anar di Kuasai Lim Kit sing, Ling Kit siang dikuasai oleh abang tuanya di singapura.


Pas ibarat kuih koci, daun pisang yg warna hijau itu jadi pembukusnya tepung itu Pkr dan intinya Dap, kalau tak ada inti tak sedap, dan kerja Pas tolong balut saja apabila nak makan daun pisang di buang, itulah nasib Pas tapi Pas tak nampak semuanya tu.

Nasib Pas nak buat macam mana, pengikut juga yang jadi mangsa.

No comments:

Post a Comment